Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

 

 Baharat Balkabağı Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Pusat
Aktif Üye
Aktif Üye
Pusat


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 26
Başarı Puanı : 343
Rep Puanı : 2
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Sivas
İş/Hobiler : Boks

Cüzdan
BodyForum Parası BodyForum Parası: 0

Baharat Balkabağı Çorbası Empty
MesajKonu: Baharat Balkabağı Çorbası   Baharat Balkabağı Çorbası EmptySalı Eyl. 20, 2011 6:44 pm

Malzemeler
1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde)
1 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında)
2 adet kuru defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
½ çay kaşığı kimyon
5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı ılık su

Üzeri için;
½ su bardağı dolusu hazır süt kreması





Yemeğin Tarifi
Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın.

Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin.

Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın.



Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin.

Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın.



Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.



Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin.



Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin. Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz.



Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin.



Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın.



Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin.



Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin. İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Baharat Balkabağı Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Aş Çorbası
» Bezelye Çorbası
» Domates Çorbası
» Mercimek Çorbası
» Tarhana Çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Beslenme :: Yemek tarifleri :: Başlangıçlar-
Buraya geçin: