Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

 

 Piyaz

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Pusat
Aktif Üye
Aktif Üye
Pusat


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 26
Başarı Puanı : 343
Rep Puanı : 2
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Sivas
İş/Hobiler : Boks

Cüzdan
BodyForum Parası BodyForum Parası: 0

Piyaz                Empty
MesajKonu: Piyaz    Piyaz                EmptySalı Eyl. 20, 2011 7:00 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Piyaz (5 Kişilik)

Malzemeler
250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta






Yemeğin Tarifi
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.

Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Piyaz
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Beslenme :: Yemek tarifleri :: Başlangıçlar-
Buraya geçin: