Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

 

 Şakşuka

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Pusat
Aktif Üye
Aktif Üye
Pusat


Cinsiyet : Erkek
Mesaj Sayısı : 26
Başarı Puanı : 343
Rep Puanı : 2
Kayıt tarihi : 19/09/11
Nerden : Sivas
İş/Hobiler : Boks

Cüzdan
BodyForum Parası BodyForum Parası: 0

Şakşuka      Empty
MesajKonu: Şakşuka    Şakşuka      EmptySalı Eyl. 20, 2011 7:02 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler
1 adet Patlıcan
Kızartmak için Sıvıyağ
1 adet Kabak
2 adet (Sos için) Domates
1 adet Patates
1 adet Soğan
1 kahve fincanı Zeytinyağı
2 adet Biber
1 diş Sarmısak
Tuz
1 çay kaşığı Sirke






Yemeğin Tarifi
Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın. Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın. Servis tabağına alın. Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın. Küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Domatesleri ilave edin. Domates suyunu çekene kadar bekletin. Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın. Yemeğin üzerine koyup servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Şakşuka
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Beslenme :: Yemek tarifleri :: Başlangıçlar-
Buraya geçin: