Pusat Aktif Üye
Cinsiyet : Mesaj Sayısı : 26 Başarı Puanı : 343 Rep Puanı : 2 Kayıt tarihi : 19/09/11 Nerden : Sivas İş/Hobiler : Boks
Cüzdan BodyForum Parası: 0
| Konu: Şakşuka Salı Eyl. 20, 2011 7:02 pm | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzemeler 1 adet Patlıcan Kızartmak için Sıvıyağ 1 adet Kabak 2 adet (Sos için) Domates 1 adet Patates 1 adet Soğan 1 kahve fincanı Zeytinyağı 2 adet Biber 1 diş Sarmısak Tuz 1 çay kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın. Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın. Servis tabağına alın. Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın. Küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Domatesleri ilave edin. Domates suyunu çekene kadar bekletin. Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın. Yemeğin üzerine koyup servis yapın. | |
|